fbpx
Veilige en eenvoudige betaling | Voor 12:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden | Gratis verzending in NL vanaf €35,-

  Cadeautjes inpakken met dubbelzijdig bedrukt cadeaupapier. Het is makkelijker dan je denkt

  Dubbelzijdig bedrukt cadeaupapier is fantastisch. Je kunt er alle kanten mee op. Maar ja, dan moet je wel even weten hoe je dat doet. Wat voor de een super simpel is, lijkt voor de ander ondoenlijk. Behoor jij tot die laatste groep? Dan helpen we je graag met fijne tips en inspiratie. Zodat ook jij het maximale uit je dubbelzijdig bedrukte papier haalt. Je kan het!

  Vier opties

  Wanneer je gebruik maakt van dubbelzijdig bedrukt cadeaupapier heb je feitelijk vier opties; de voorzijde buiten, de achterzijde buiten, de voorzijde buiten met een omslag van de achterzijde en andersom.

  Wanneer je alleen de voorzijde of achterzijde buiten doet, hou je de dubbelzijdige bedrukking als verrassing. Dat geeft een leuk effect bij het uitpakken.

  Bij het werken met een omslag ga je voor een extra fraai ingepakt cadeautje, maar dan zonder de verrassing. Wil je weten hoe je een cadeautje strak inpakt zonder omslag? Lees dan ons blog daarover.

  Inpakken met een omslag

  Wanneer je jouw cadeautje inpakt met een omslag kun je voor een echt mooi resultaat niet zonder dubbelzijdig plakband of cadeaustickers. Immers, op je omslag wil je bij voorkeur geen plakbandje zien. Dat is niet fraai. Dit heb je dus nodig:

  – Dubbelzijdig cadeaupapier

  – Schaar – neem een schaar die lekker scherp is en fijn knipt

  – Dubbelzijdig tape, taperoller of cadeausticker

  – Eventueel; gewoon plakband

  Zo ga je te werk

  Leg je cadeautje op het cadeaupapier en meet het benodigde papier goed uit. Net als bij het inpakken van gewone cadeautjes is het belangrijk dat je niet teveel papier gebruikt.

  Bij omslagen moet je wel extra papier nemen voor de omslag zelf en een extra centimeter voor een vouwrandje. Bij een rechte omslag is de extra lengte de breedte van de gewenste omslag plus ca 1 centimeter bovenop de omtrek van het cadeautje plus 2 centimeter overlap waarop je de omslag vastplakt. Dus: omtrek + 2 + omslag + 1.

  Schuine omslagen meten

  Bij schuine omslagen heb je de hele breedte van de omslagdriehoek extra nodig; dus van linksonder tot rechtsboven. Je meet dan dus de brede zijde van de driehoek die je maakt met de omslag plus een centimeter.

  Zoals in ons voorbeeld dus 12 plus 1 centimeter bovenop de omtrek van je pakje en 2 centimeter om het papier vast te zetten. Dus: omtrek + 2 + omslagdriehoek + 1.

  Omslag vouwen

  Bepaal welke zijde van het cadeaupapier de buitenzijde wordt, de andere zijde wordt dus je omslag. Leg het papier met de zijde van de omslag naar beneden toe voor je en met de zijde waaraan de omslag moet komen naar je toe.

  Vouw eerst een smal randje om van ca. 1 centimeter. Dat geeft een extra mooi afgewerkt effect en laat je kniprand niet zien.

  Vouw vervolgens de gewenste omslag. Je kan hierbij variëren in de breedte. Bekijk ook goed de verhouding van de omslag en het cadeautje zelf. En zorg er natuurlijk voor dat je de omslag niet te breed wordt. Je wil ca 2 centimeter overlap houden om de omslag vast de zetten op de andere zijde van het papier.